Alla inlägg under november 2009

Av Suzana - 8 november 2009 16:51

Idag har vi varit till min kära mormor och morfar med farsdagstårta och fikat lite.. =)

 

Då jag alltid har älskat tapeten inne i "kammaren" som mormor kallar den så har älsklingen fått fota lite med hjälp utav sin mobil..allt för att ni skall få se mina "drömmars tapeter"..se och njut! =)

 

Åhh va jag önskar att jag kunde få tag i några rullar utav denna..mormor trodde att det fanns någonstans i huset men vart..jag fick leta igenom ett utav förråden men nej..inget napp..får leta mer en annan gång..

 

        

Av Suzana - 8 november 2009 16:49

Här kommer bild på katalogerna igen =)

 

    

Av Suzana - 8 november 2009 12:46

Detta är vad jag mest skall lägga energi på nästa vecka (har beställning på tegelpanneskylt som måste bli klar också..mm..), näst yngsta sonens födelsedagskalas med halloween tema.. Blev så himla glad när jag såg att Maria "jag blommar" bloggade om deras spökfest igår..tusen tack för all inspiration gumman! =)

 

Inbjudningarna har jag och sonen suttit och klippt och klistrat i veckan, nu skall dom bara kopieras ut och delas ut till dom inbjudna.. =)

 

  

Av Suzana - 8 november 2009 12:26

Idag är det farsdag hela dagen (som att någon har missat det..) och vi väckte älsklingen med frukost i sängen (efter en rejäl sovmorgon till klockan halv 12..)..te och nybakade scones med marmelad och ost..tända ljus och presenter förstås..

    

En "dad" mugg med matchande strumpor..en söt magnetram med foto på minstingen i och en liten vers och sist men inte minst en t-shirt som berättar vad han verkligen är "VÄRLDENS BÄSTA PAPPA".. =)

    

När älsklingen vaknat på så fortsatte vi ut i köket och åt frukost vidare tillsammans..myyysigt tyckte både minibusen och vi.. =)

 

  

  

 

Av Suzana - 7 november 2009 20:48

Måste bara få berätta att vi nu har testat humlis choklad sås och den var supergod! Blev tvungen att ta lite extra glass bara för att kunna få lite mer sås.. =) hihi..

Påminner i smaken om hemmagjord chokladkola..

 

  

 

Nu skall jag ner och slå in älsklingens farsdagspresenter..han skall få en..........och en.................med........i...shhh! Inte skvallra! =) hehe

Av Suzana - 7 november 2009 18:44

Idag har vi lånat bort lillgossen och har haft storstädning på nedervåningen.. Nu är det rent och fint överallt och det känns bara sååå skönt! =)

 

Köksbordet lyckades jag hitta redan igår kväll..så vi åt lunch (kycklingpaj med sallad..) där med "ny" rosa vaxduk, mina turkosa glas ljusstakar (loppis) med rosa ljus tända och lite annat mys..

 

Hittade även några andra loppisfynd jag gjorde för en tid sedan, spargrisar modell Adam och Eva till mig och älsklingen..så nu har dom kommit på plats på varsit sängbord.. Kanske spara slantar inför bröllop däri.. =) hehe.. 

 

  

 

Då vår lilla husråtta gick bort igår kväll..snyft..så städade vi utav bänken där den stått och så fick en del utav min burksamling flytta dit..

 

  

 

Dammade även i alla fönster och torkade utav alla pryttlar jag har där, fullt i hela fönstret skall tilläggas.. =) hihi..

 

  


Nu skall vi strax äta en lite sen middag..

Sannas lövbiffgryta med ris och sallad.

Efterrätt blir päron (vanliga konserverade..), vaniljglass och humlis chokladsås till (alltid kul att testa något nytt..).. Skall bli mums! 

Av Suzana - 6 november 2009 14:12

Idag fick jag en sån lust att baka en kaka ifrån ett recept jag hittade på ica igår, lite mysigt att bjuda älsklingen på nybakat kaka med vaniljvisp och kaffe när han kom hem från jobbet.. =)

Det var en äppelkaka med kardemumma och citron i..supermums blev det!

Min kära mormor och morfar lyckades pricka in när den var klar och fick sig varsin mumsbit dom med, fick MVG+ av dom (visseligen brukar dom älska allt jag bakar, men men..) och älsklingen vart glad och tyckte att han har världens goaste blivande fru.. =) hihi..

 

Lägger in receptet utifall någon annan har lust att testa något nytt också!

 

125g smör eller margarin

1,5dl strösocker

1tsk vaniljsocker

1 citron, rivet skal

2 ägg

2,5dl vetemjöl

1/2tsk bakpulver

2msk mjölk

 

Fyllning och garnering:

3-4 medelstora äpplen

1tsk kardemumma

1msk strösocker

 

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj o bröa en rund form med löstagbar kant.

Ca. 24cm i diameter.

 

2. Smält matfettet och låt det svalna.

 

3. Rör matfettet med socker, vanilj och citronskal. Tillsätt ett ägg i taget och rör mellan varje. Rör ner mjölet blandat med bakpulver och mjölken.

Häll smeten i formen.

 

4. Skär äpplena i tunna skivor. Stick ner dom tätt i smeten. Strö blandningen med kardemumma och socker över äpplena.

 

5. Grädda kakan i nedre delen utav ugnen 30-35min.

 

6. Servera kakan ljummen eller kall med glass, vaniljsås eller grädde.

 

GOTT GOTT!! =)

 

    

Av Suzana - 5 november 2009 21:32

Denna dagen började inte på bästa vis.. Var till läkaren och fick ett besked som är allt annat än positivt om det stämmer..men nu skall vi inte ta ut sorg i förtid utan hålla tummarna för att det skall vara något annat och att jag skall få bli frisk igen..

Har redan ägnat halva dagen åt att gråta och vara nere men nu vill jag ta nya tag och se framåt.. =)

 

Sen "tvingade" min älskade syster yster mig att följa med till djurskyddet och jobba ikväll och det var precis vad jag behövde..blir alltid på gott humör när jag och syster umgås..och sen är det skönt att få prata av sig när man mår skit.. =)

 

Fotade några utav våra goa kattungar, så håll till godo och njut utav dessa små gobitar..

 

Nu skall jag äta en sen middag, mysa med älsklingen en stund och sen natta kudden.. =)

 

      

Presentation

Omröstning

Kanske man skulle dra igång ett litet projekt här inne på bloggen..hm..tänkte lite som typ "-Veckans återbruksprojek" eller "-Veckans loppisfynd" eller så.. Vad skulle NI tycka att det skulle vara mest intressant att läsa om? Har ni något tips så kommente
 Återbruksprojekt/pyssel
 veckans loppisfynd/fynd
 Testa nytt recept
 Något ni kanske inte visste om mig..
 Spartips
 Annat

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17
18
19
20
21 22
23
24
25 26 27
28
29
30
<<< November 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards