Alla inlägg under september 2009

Av Suzana - 10 september 2009 17:44

Idag efter att älsklingen kom hem efter jobbet så satte vi oss i bilen och tog en tripp ut i skogen.. =)

 

Vi började med att besöka en strand som jag badade vid mycket när jag var yngre..bestämde oss för att hit skall vi åka och bada nästa år..bara 17 grader varmt idag och det är en källsjö så risken finns för att bli sjuk om man ens funderar på bad en dag som denna.. =) hihi.. Men vackert glimmade den i kvällssolen..

 

Då vi har slut på lingon i frysen nu och bara en burk lingonsylt kvar så satte älsklingen igång och plockade bär medans jag och minstingen gick på upptäcksfärd..vi plockade många kottar till lillpluttens kottsamlingen, tittade på en stor myrstack (minstingen lyckades snubbla där också så det blev till att snabbt borsta av en bunt lagom snälla myror, uffa..), klättrade på stenar & stubbar och sprang efter traktorspår..vet en som kommer somna ovaggad ikväll..inte lillen men jag.. =) hihi..

 

Skall försöka få barnvakt nån dag nu i veckan så att även jag kan plocka lite bär..nog för att lillkillen älskar att vara i skogen och springa, men jag vill gärna hålla sten koll på honom när han är ute där och det blir jobbigt om man samtidigt skall plocka..

 

              

 

 

Av Suzana - 10 september 2009 11:44

Hittade 2 stycken helt underbara täcken när jag var till erikshjälpen i Bollnäs sist. Kom just på att jag inte visade någon bild då, men här kommer en närbild på det läckra mönstret och färgerna.. (köpte ett par saker till, men dom skall göras om innan försäljning så bilder på dessa kommer senare när dom är klar..). Fick böta hela 35kr/st..

Härligt att kunna fynda! =) hihi..

 

Minstingen ville att jag skulle visa upp hans nya fina mokasiner också, fyndade dessa på folketshem där det var "billighets försäljning" från resande säljare i början utav veckan.. Dessa betalade jag hela 10kr för.. =)

Köpte mycket mer också, tex 2 par jeans till mig själv för 150kr/st, fodrade byxor till näst minsta sonen för 60kr, 2 "stora" rullar julpapper för 10kr/st, sweatshirt till näst äldsta sonen för 130kr, mm.. =)


    


Av Suzana - 8 september 2009 20:52

Nu är jag lite ledsen..verkar som om ni där ute i bloggvärlden har tröttnat på min blogg..så här lite besökare har jag inte haft sen jag nyss startade min blogg..

Nog för att man bloggar mest för sin egen skull men det är ju ändå roligt att folk läser och kommenterar..det är det som ger den extra kicken att fortsätta blogga.. =)

Så nu får ni hjälpa mig..vad vill ni se mer utav och vad vill ni se mindre utav!?

Alla tips, ideer, mm, är välkommen..både ris och ros..

  

Av Suzana - 8 september 2009 13:58

Var in en snabbis till Persiljas hus och tittade..där visade hon en bild på sin lunch som hon kallde "schmållaneddi" (består utav hårdbröd i bitar, en sked lingonsylt och mjölk till det..) och trodde kanske var något som dom bara åt i hennes del av landet.. =)

Men ack nej, minns så väl när jag som liten bodde mycket hos min mormor och morfar och detta var samma sak som vi åt titt som tätt när vi blev lite småhungrig..så det finns nog lite överallt i landet men kanske har lite olika namn..vi kallade det bara rätt och slätt för "lingonsylt och mjölk".. =)

 

Mmm nej nu blev jag riktigt sugen så det får bli ett mellis med just "lingonsylt och mjölk".. =) hihi

  

Av Suzana - 8 september 2009 13:46

Blev tvungen att titta både en och två ggr idag när jag skulle in på bloggen..hihi..var sig ju inte sig riktigt likt här inne på bloggagratis som nu bytt namn till bloggplatsen och helt bytt design på sidan.. =)

Men skall bli spännande att se vad det finns för nya funktioner på denna sida nu och så är det ju bra att få bryta gamla vanemönster ibland och testa något nytt.. =)

 

 

   

Av Suzana - 7 september 2009 21:54

Idag har jag inte gjort allt för mycket nytta, bara varit trött och hängig..hela förmiddagen blev det mest vila förutom lite bus med minstingen då och den vanliga morgon proceduren med alla skolbarn..


Älsklingen kom hem och jag som hade fått en ny inspirerande bok på posten idag som heter restresan (..och är helt enkelt en kokbok om vad man kan göra med sina "rester" i kyl och frys..) fick lust att göra en "resträtt"..kokade upp vatten och buljongtärning, skalade och slantade potatis och morötter, skärde upp den gröna delen på en halv vissen purjolök och stoppade i, skärde och stekte upp ett paket bacon och stoppade i, hittade en låda med utgångna små tomater som jag skar bort det dåliga på och skar i bitar och pytsade i, hällde sen i några dl snabbmakaroner och pytsade i en skvätt creamfraiche och pepprade lite.. Lät allt koka ihop och smakade utav..mmmm mums! Blev en kanongo rätt tillsammans med lite bröd!

Och kylskåpet blev av med lite som annars skulle ha hamnat i soporna om någon dag.. =)


Sen panikhandlade vi nya sportskor till min näst äldsta son som behövde nya skor till frisbee inomhus träningen, det kom vi på i sista minuten innan träningen började, älsklingen skulle ta lånebil och åka till Bollnäs och hämta sin äldsta son från bowling träning och jag och syster skulle ta våran bil och åka och jobba kväll på djurskyddet..blev lite stressigt men vi hann..pust! =)


Sen hade jag och syster en trevlig om än gäspig kväll (..båda var/är dötrött idag..) på djurskyddet med alla goa katter.. =)

Jag plockade hem lite saker ifrån loppiset där också som skall ut på tradera, både i förmån för djurskyddet och sånt som jag köper in själv för att sälja, skall försöka orka fota imorgon så ni får se..


Nu skall jag ner och krypa till kojs med min älskling istället för att sitta här och gäspa stort..


Här syns våra goa kisse katt fröknar Monica och Hedi.. =)




Av Suzana - 6 september 2009 19:49

Något jag skulle tycka vore grymt roligt var om man fick vara med på nån pysseljunta, syjunta, pysselkväll..eller vad man nu skall kalla det..

Nån kväll i veckan/månaden då man träffas ett gäng glada människor och pysslar, pratar och kanske tar en fika eller så tillsamman! Det skulle jag tycka vore sååå himla kul!

Nu är det ju tyvärr så att alla mina pyssliga vänninor bor allt för långt bort för att vi skulle kunna träffas.. =/


Därför undrar jag, finns det verkligen inte någon här i Edsbyn/Alfta/Bollnäs trakten som är intresserad utav att dra ihop något liknade? Där vi kan turas om att vara "värdinna" som fixar fika eller dylikt..alla tar med dom vill pyssla med under kvällen och sen träffas man och pratar, ger varandra inspiration, osv..


Måste ju finnas fler pyssliga personer som tänker som jag, eller?? =)


Av Suzana - 6 september 2009 19:14

Idag har vi blåst upp en grön hoppkossa som minstingen fick utav moster med familj i lite sen födelsedagspresent igår och snacka om att den blev populär.. Ögonen riktigt lyser på honom och han kan inte sluta le och skratta! =) hihi..


Presentation

Omröstning

Kanske man skulle dra igång ett litet projekt här inne på bloggen..hm..tänkte lite som typ "-Veckans återbruksprojek" eller "-Veckans loppisfynd" eller så.. Vad skulle NI tycka att det skulle vara mest intressant att läsa om? Har ni något tips så kommente
 Återbruksprojekt/pyssel
 veckans loppisfynd/fynd
 Testa nytt recept
 Något ni kanske inte visste om mig..
 Spartips
 Annat

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8
9
10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards