Alla inlägg under september 2009

Av Suzana - 20 september 2009 18:28

Hmm testing testing..

 

Håller på att testar att göra lite återbrukssmycken..väntar nu på att dom skall torka riktigt för att sen se vad jag måste göra härnäst med dom.. Kanske behövs det lite lack..

Skall göra lite olika varianter och testa mig fram.. =)

 

Tänkte sen använda läderrem eller kanske "kulkedja" som hals"kedja"..hmm..va tror ni..kan det vara något? =)

 

  

 

Av Suzana - 20 september 2009 17:22

Idag har vi firat Hugo (hans pappa är kusin till älsklingens barn..) som redan fyller 2år, åren går så himla fort.. =)

Jag hade köpt en ljusblå fleecetröja till honom och den blev uppskattad..hade tänkt sy en bokstavskudde men med allt butikspyssel så har tiden bara inte räckt till (men kanske får bli julklapp istället då..).. =)

 

Svägerskan (Hugos farmor) hade bakat en fin traktor tårta, fin va? Den måste ha varit god då min näst yngsta son åt hela TRE tårtbitar.. =) skrattar..

 

    

Av Suzana - 19 september 2009 19:59

Idag hann vi med en tur till erikshjälpen också då svägerskan ville dit och titta efter en hamsterbur, blev en del handlat för min del också..chockerande va?! =) hihi.. Köpte lite halsband (pärlor till lampskärmen, en snygg plåtbricka och lite annat som kommer hamna på tradera..)..

 

Efter det har vi även varit på ett jippo som var på södra torget idag..lite marknadstånd, lotterier, bollkastning, ponnyridning, kolaregn, barnkarusell, kölbullegräddning, mm..

 

Kul när det händer något så då måste man ju såklart dit..älsklingen hjälpte minsta barnen i kolaregnet och minstingen njöt utav karuselltur (tröjan jag köpte med syster igår blev en favorit direkt, den är mjuk och skön med ull, angora och acryl)..vi mumsade kölbulle och handlade lite smått (25kg potatis för 120kr, stekost, scrapp papper, lotter, mm..)..

 

En trevlig dag med hyfsat bra väder! Kan inte bli så mycket bättre =)

 

    

Av Suzana - 19 september 2009 19:50

Det har varit mycket pysslande här nu ett tag..denna lampskärm påbörjade jag igår och idag vart den äntligen färdig.. Jag är supernöjd! =)

Hittade inspiration till denna lampskärm hos en annan bloggande tjej som jag tyvärr "försnillat" vem det var och jag hittar inte tillbaka till henne..men om du ser detta eller någon annan som känner igen ideén från någon sida kanske ni kan lämna en kommentar så jag kan länka till henne? =)

Skall lämna in denna till försäljning i butiken och det kommer nog bli fler i framtiden, men måste samla på mig lite mer pärlor först..gick ju åt en hel del till denna.. =) hihi..

 

Har varit och lämna in en del saker till butiken idag och det mesta blev faktiskt godkänt, enbart mina vindspel som inte passade in.. =)

Skall bli såå spännande att se om sakerna säljer också, vi öppnar butiken 1 oktober så det är ett tag kvar så jag hinner pyssla mer.. =) hihi.. Kul!!

 

Åhh tusen tack Tant grön, det var ju Andie som skapat lampan som inspirerade mig till min lampskärm! =)

 

  

Av Suzana - 18 september 2009 19:52

Idag har jag och syster Stina varit ute på galej..vi skaffade barnvakt (eller ja jag skaffa barnvakt och syster lämnade lillgossen på dagis..) och tog bilen och styrde kosan mot Söderhamn..Skönt att komma hemifrån lite och vara barnfri..vi poppade musik i bilen och sjöng för full hals..skönt att kunna släppa lös och vara lite småtokig och då är min älskade syster det perfekta sällskapet =) hihi..

Vi började med att svänga in till variant (ett litet köpcenter som ligger i en liten by på vägen till s-hamn..), där handlade jag en del kläder till barnen (fleecetröja och mössa till älsklingens äldsta son, en varsin tröja till mina minsta gossar + att minstingen fick 3 par långkallingar..)..

Efter det styrde vi mot s-hamn igen..väl där så besökte vi ett rätt stort loppis där jag handlade en hel del..det mesta skall pysslas om eller säljas dock..

Men en sak köpte jag till mig själv..en underbar marionettdocka som jag bara inte kunde motstå..är det inte bara för läcker?? Bötade 50kr för denna.. =)

Efter det så hamnade vi på ÖB och Coop..blev en del pysselsaker men mest nyttosaker inne på ÖB, om man nu kallar ostbågar och chips för nyttosaker..men ja ja dom slank med dom också.. =) hehe..

På Coop hittade jag nya matdosor åt älsklingen och denna underbara djuptallrik, 9.90kr/st så jag köpte mig 6st..bara älskar dom..turkosa och vita prickar..kan det bli mycket bättre? =)

Sen raka vägen hem..

Väl hemma kastade jag in alla prylar och hann prata med älsklingen lite, pussas och så innan han och min näst äldsta och hans äldsta son + mitt ex pappa till näst äldsta satte sig i bilen och körde iväg till Leksand för att se hockey..så ikväll är jag hockey änka.. hihi..

  

  

  

Av Suzana - 17 september 2009 21:21

Idag har jag knappt varit sysslolös en minut på hela dagen..men det händer saker här i alla fall och vi får saker gjord..

Har bla. varit i trädgården och rensat min stora rabatt på framsidan och så har jag och älsklingen hjälpts åt att slita bort en gammal klängväxt som sett bättre dagar och hade en stam som påminnde om ett halvstort träd..tog sin lilla tid men nu är den väck och imorgon skall jag köpa vildvin och plantera där istället..har planterat vildvin för ett par år sedan precis runt hörnet så nu skall dom få växa ikapp och sakta men säkert täcka vår husfasad..

Vildvinet är så vackert röd nu så här på höstkanten.. =)

 

Älsklingen har fått dit nya extraljus på bilen, vi har fixat div ärenden, mina systrar har varit hit på snabbvisit med mosters små älsklingar, mm.. =)

 

Sen har jag skapat dessa "ikon flaskor" ikväll..alla skall naturligtvis till butiken.. Kanske kan sälja eller vad tror ni?

Dom är ju lite lantligt shabby chic.. =)

 

    

Av Suzana - 17 september 2009 13:51

Var med och tävla om bla. denna underbara krokodil från Lollopard hos Gitte =)

 

  

 

Lollopard är ett företag där miljö och kvalité finns med i tanken på allt som tillverkas..och deras sortiment är sjukt fint! Titta in vettja!! =)

Av Suzana - 16 september 2009 20:45

Idag har det varit fullt upp hela dagen..

En massa pyssel..bla. dessa två par hårspännen och broschen blev till idag (sen är det ju målning i många lager hit och dit, lite limning här och där, mm, som inte är så kul att fota..)..

Tandläkaren med näst minsta sonen kl.14.15 och innan det hann jag in på Sylvias scrapcorner här i byn och köpte lite papper och lim (skulle dit och köpa skär till min papperskärare, men hon hade som vanligt glömt beställa hem det jag bad om för flera veckor sedan..suck..dålig stil om man vill behålla sina kunder..)..

Efter tandis slängde jag mig i bilen för att följa älsklingen till Bollnäs och hämta hans äldsta son..passade på att springa in på röda korset och fyndade en del som skall fixas ordning till butiken (ovanligt va? =) hihi..), blev bla. 2 roliga pallar, en vägghylla och lite småplock som jag fotar och visar senare.. =)

Hem till byn igen..in på ica och handla lite mat och hämtade ut ett paket från cellbes..lite nytt till barnen behövs alltid + ett par byxor till mig.. =)

Sen hem och sätta igång ett "jättekok" med korvgryta då vi fick matgäster idag + att vi är rätt många själv juh..hehe..

Bjöd hem svägerskan med familj då jag vet att dom har knappt mat för dagen eller pengar i plånboken så här dagarna innan sjukbidrag/barnbidrag kommer..och man hjälper ju till när man kan.. Verkar som svägerskan kunde passa minstingen imorgon också så jag och älsklingen kan plocka mer lingon, skall då passa på att plocka en hink bär till henne som tack för hjälpen.. =) 

Sen har jag pysslat varje ledig minut ikväll så nu värker rygg, axlar och händer så jag får nog ge mig för kvällen nu..

 

    

Presentation

Omröstning

Kanske man skulle dra igång ett litet projekt här inne på bloggen..hm..tänkte lite som typ "-Veckans återbruksprojek" eller "-Veckans loppisfynd" eller så.. Vad skulle NI tycka att det skulle vara mest intressant att läsa om? Har ni något tips så kommente
 Återbruksprojekt/pyssel
 veckans loppisfynd/fynd
 Testa nytt recept
 Något ni kanske inte visste om mig..
 Spartips
 Annat

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2
3
4 5 6
7 8
9
10 11 12 13
14
15
16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards