Alla inlägg under september 2012

Av Suzana - 12 september 2012 16:55

Idag hann jag och älsklingen med ännu en snabbtripp (..blir alltid under tidspress när älsklingen jobbar kväll tyvärr..) ut i skogen..jag ville ju som bekant ha tag i mer blåbär och trattisar..

Sagt och gjort..nu har jag dryga 10liter blåbär att rensa och torka och dom dryga 2,5 liter trattisar och gula kantareller vi hittade är redan rensade och ligger i torken..

 

 

 

Tror bestämt att jag skall plocka undan lite blåbär innan torkningen och lägga i frysen till imorgon..har fått för mig att jag skall testa att baka blåbärsbiscotti..

 

Har fått dille på att baka just biscotti igen..igår bakade jag polkagris biscotti och idag har jag gjort en omgång choklad biscotti med krossade marianne godisar i..

 

Skall köpa hem vit choklad idag också så att jag kan baka lingon och vit choklad biscotti också när jag ändå är igång..några påsar utav varje smak hamnar uppe på södran men resten tänker jag bjuda på när jag har födelsedagsfika här på fredag.. ;)

 

Nu en tripp upp till södran och träffa goa P med bloggen ekotankar ..diskutera och bolla lite ideer hur man kan förbättra i vår lokal.. =)

 

Hej så länge! <3

Av Suzana - 10 september 2012 22:16

Den här dagen har mest handlat om att ta till vara på för min del..började dagen med en tripp ut i skogen där vi tog till vara på en del av skogens gåvor (..då vi bara kunde vara ute knappt en timme så blev det "bara" 4 hinkar lingon och lite spaning efter nya plockställen..)..

 

Väl hemma efter en div spring och ärenden så har jag tagit till vara på äpplena jag plockade sist hos min kära syster yster..har blivit en hel det gott, bla. klump äppelmos, torkade äppelringar och äppelgröt..

 

 

Mums!

 

Senare resultrerade en sväng till bibblan (..i förutom intressant läsning såklart..) i att jag tog till vara på en näve nypon, en del rönnbär och mjölkört (..allt skall torkas..)..

 

Och när jag senare var ut med sopor så kunde jag bara inte låta bli att ta till vara på ett par saker i grovsopsdelen..

Varför kastar man helt felfria pajformar? Diskas sen fullt användbar igen.. =)

Att man kastar en trasig figurin kan man ju kanske förstå..men i mina ögon är den dock ändå en skatt att älska.. <3

 

 

   

 

Och dagens reklam uppmuntrade även den till återbruk..

 

 

 

Hur har er dag varit? =)

Av Suzana - 9 september 2012 17:24

Testar allt för att få in lite pengar till huset..har äntligen fått tummen ur och börjat lägga ut lite smått och gott inne på en facebook sida som heter Edsbyn/Alfta köp&sälj..så nu får ni hålla tummarna för att jag får sälja undan en del..vill ju få in pengar och samtidigt få mer plats inne på loppiset.. =)


Här är ett litet axplock av det jag lagt ut:

 

 

 

       

 

Skall fota och lägga ut mer bara jag får tid..kanske lite av mitt hantverk också..

Av Suzana - 9 september 2012 14:21

Ännu en helg på södran avklarad och jag är fortfarande lite nere och förkyld..jobbigt och hosta och snörvla hela tiden och värst utav allt så hindrar det mig från att göra alla utomhus sysslor som jag vill göra..ut i skogen och plocka bär & svamp..riva vår gamla lekstuga..mm.. =(

 

Sydde klart en beställd vimpelradda igår som jag faktiskt tyckte blev helläcker..

 

 

 

..beställaren hade eget tyg med och efter lite om och men fick jag tag i svart snedslå i Bollnäs..här i Edsbyn tycks dom bara sälja röd, vit och marin..suck..saknar många ggr en sybehörsaffär här i byn..

 

Hur som helst blev det läcker!! =)

 

Jag får fortsätta sysselsätta mig med inomhus pyssel ett tag till och hoppas jag piggnar på innan bär säsongen är över..

Har fått beställning på mer biscotti och kärleksmums upp till södran så det skall bakas + att jag skall ha lite 41-års dags fika på fredag så jag tänkte slänga ihop lite gott tills då också.. <3

Älsklingen har beställt kärleksmums, olika biscotti och tårta till kalaset.. att det är MITT kalas så att jag borde väl få bestämma verkar mindre väsentligt.. ;) haha

 

Nu vila en stund.. <3

Av Suzana - 5 september 2012 18:49

Suck allt känns så bottenlöst hopplöst idag..orkar inte tänka positivt..hur skall vi kunna få ihop 20-25 tusen så vi kan "få igång" huset igen..känns omöjligt..

 

 

 

Det enda som skulle kunna rädda oss nu är ett mirakel..

Av Suzana - 4 september 2012 16:42

Trots att jag är förkyld som tusan så kan jag ju bara inte låta bli att "jobba på" i vanlig takt..får väl använda ursäkten att jag ju inte vill att alla bär och frukter jag plockade hos goa syster yster igår skall förfaras..sagt och gjort..

 

Ett gäng små krusbärspajer har gjorts..

 

 

 

Levererade en paj och en vaniljvisp till mina goa morföräldrar nyss..dit är det alltid lika skoj att lämna..dom uppskattar det hemgjorda mer än dom flesta andra då dom ju inte själv kan komma ut och plocka frukt och bär eller orkar stå och baka och dona.. =)

 

Krusbärskräm har också hunnits med..gott till mellis idag.. <3

 

Äppelringarna jag torkade igår kväll blev också lyckad..bara älskar min OBH Nordica..ser fram emot att få mer ork att testa torka mer..

 

 

 

Har bara en stor skål av systers äpplen kvar nu men dom tror jag att jag inte skall torka..blir nog lite mos istället..hmm undrar om man kan torka nypon..finns ju massor att plocka ute nu.. =)

 

Funderar på om man skall ta en stor korg med sig och gå ut och plocka gratis mat..roligare om man hade sällskap då dock..hmm undrar vem jag kan lura med mig.. ;) hihi..

Av Suzana - 3 september 2012 19:40

Pust..mycket nu..äppelringar ligger på tork i torkapparaten..äppelpaj i ugnen..hallonsylt och krusbärssylt är kokt..tvätten är klar och på G in i garderober och annan förvaring..blev ingen tur till skogen idag..diskat ett par ggr..pust och host host..rethostan är envis..dricker lite honungste..snart krypa upp i soffhörnan..äta lite paj..slötitta lite på tv..kolla till äppelringarna innan John Blund knackar på mitt fönster.. <3


Vad har ni gjort idag?

 

 

 

   

Av Suzana - 3 september 2012 12:34

Vaknade imorse med halsont, rethosta och dundrade huvudvärk..men envis som jag är så stoppade jag i mig ett par alvedon och lite hostdämpande..klädde mig och lilltrollet..fyllde upp barnvagnen med hinkar, burkar och kassar..satte gossen på sin cykel och sen bar det iväg till dagis..


När gossen var installerad på dagis efter lite gråt..värsta jag vet att lämna gråtande barn på dagis men vet ju att det går över relativt snabbt bara mamma/pappa har gått..så tog jag vagn och packning och travade iväg till min goa systeryster L med familj..hade blivit lovad att plocka det jag ville i deras trädgård då det annars bara skulle förfaras då dom ändå inte har tid att ta hand om allt..


Plockade en kasse äpplen (..som skall få bli torkade äppelringar..)..ca en liter hallon (..skall strax rensa och koka lite sylt..)..

 

 

 

..ca 3liter gula krusbär..

 

 

 

..som jag inte riktigt vet vad jag skall göra för smarrigt med ännu..

 

Fick också med mig tre jättestora fina lavendelplantor som syster annars skulle kasta (..hon "orkar" inte övervintra dom..)..så nu har jag planterat två utav dessa vid huset och en står här hemma på balkongen i väntan på att flytta hem till denna goa tjej med bloggen Ekotankar .. =)

 

Jag skall få ett gäng pallkragar utav denna goa tjej sen också (..tjänster och gentjänster..) som jag skall plantera min blivande köksträdgård vid huset i bara jag rivit vår skruttiga lekstuga som nu liksom "står ivägen"..skall riva den "försiktigt" och hoppas på att kunna återanvända en hel del virke till mitt kommande bygga hönshus bygge..

Letar min kofot fibrilt..vill ju komma igång med detta också.. =D

 

Kanske skulle ta och krya på mig innan jag kör igång med någon utav dessa projekt..men men vi får se om jag "orkar" vänta eller om jag kör på..

 

Strax ner till tvättstugan och hänga tvätt..klart jag har den också en dag som denna..men men..sen rensa hallon och koka lite sylt innan gossen slutar dagis kl.14

 

Men innan jag springer ner så måste jag ju bara få visa resultatet utav min invigning av min "torkis"..

 

Tada..en burk med perfekt torkade blåbär..

 

 

 

Har fått blodad tand så mer blåbär kommer att få följa med hem ifrån skogen.. ;) hihi..

Presentation

Omröstning

Kanske man skulle dra igång ett litet projekt här inne på bloggen..hm..tänkte lite som typ "-Veckans återbruksprojek" eller "-Veckans loppisfynd" eller så.. Vad skulle NI tycka att det skulle vara mest intressant att läsa om? Har ni något tips så kommente
 Återbruksprojekt/pyssel
 veckans loppisfynd/fynd
 Testa nytt recept
 Något ni kanske inte visste om mig..
 Spartips
 Annat

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1
2
3 4 5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17 18
19
20
21
22
23
24 25 26 27
28
29 30
<<< September 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards