Direktlänk till inlägg 2 april 2010

Spartips för ditt bröllop

Av Suzana - 2 april 2010 23:35

Hittade en hel lista med bra tips om man vill ha spartips inför sitt bröllop..en del har jag redan tänkt på..en del är nytt..en del tänker jag då rakt inte följa, skulle tex aldrig låta mina gäster betala sin egen mat..men som sagt i det stora hela så är det en hel del bra tips!

Kanske är fler som går i giftas tankar som behöver lite tips så därför lägger jag ut listan här på min blogg!

Håll till godo! =)

  

1. Be om hjälp – Be släktingar och nära vänner att hjälpa till med bröllopet. Det är mer som ska ordnas än vad man först tror

 

2. Blommor – Välj en mindre brudbukett. Bröllopsbuketten behöver inte vara stor för att vara vacker

 

3. Blommor - Bind brudbuketten själv

 

   

 (detta ser ut att vara min stil..älskar gerbera och rosor och färgen är ju allt annat än fel..) 

4. Blommor - Låt brudbuketten och tärnornas buketter fungera som vacker bordsdekoration under middagen

 

5. Blommor - Plocka blommor själv till utsmyckning, dekoration och brudbuket

 

6. Bröllopet - Bjud alla ni önskar till själva vigselakten, men endast de närmaste släktingarna/vännerna till bröllopsmiddagen

 

7. Bröllopet – Ha ert bröllop på landet, även om ni bor i en storstad. Det mesta blir billigare utanför storstäderna

 

8. Bröllopsfest – Anordna ett kuvertbröllop där gästerna själva betalar för sin mat och dryck (kuvert)

 

9. Bröllopsfesten - Ha betalbar istället för fri bar. En positiv bieffekt är att det är mindre chans att någon blir överförfriskad

 

10. Bröllopsfesten – Ha ingen efterrätt till middagen. Låt bröllopstårtan vara efterrätt

 

11. Bröllopsfesten - Spela in festmusiken själv

 

12. Bröllopsfesten - Duka borden med massor av värmeljus istället för dyra blomsterarrangemang

 

13. Bröllopsfesten - Fråga vänner och bekanta om hjälp med serveringen på middagen

 

14. Bröllopsfesten - Köp inte för mycket mat, tårta och dricka. Det är vanligt att man köper för mycket bröllopstårta, för mycket vin och för mycket alkohol till festen. Köp mindre tårta än det är gäster. Alla tar inte tårta. Köp ett billigare vin än ni tänkt er från början. Det ofta för mycket att planera med en vinflaska per person, speciellt om det också serveras andra alkoholhaltiga drycker. Beställ aldrig lite extra av något för att det är bra ha i fall att.

 

15. Bröllopsfotograf – Låt någon kamrat/släkting som är fotointresserad ta bröllopsfotona

 

16. Bröllopskläder - Hyr kläderna istället för att köpa dessa. Speciellt brudgummens kläder kan ni hyra. Män/killar brukar inte vara lika känslomässigt bundna vid sin bröllopsklädsel

 

17. Bröllopskläder - Köp en begagnad bröllopsklänning. Titta på hemsidorna Tradera och Blocket. Det finns oftast ett stort antal bröllopsklänningar till salu. De flesta är i mycket bra skick och har endast används en gång. Du kan ganska lätt spara 5 000 kr på att köpa en begagnad bröllopsklänning. Tänk på att du måste kunna dansa i klänningen du köper.

 

18. Bröllopskläder – Hyr din bröllopsklänning. Köp en vacker tiara som du kan ha kvar som minne av er stora dag

 

19. Bröllopskläder - Köp bröllops kläderna på rea. Det går mode även i bröllopskläder. Det kanske känns okej att köpa en bröllopsklänning av föra årets snitt

 

20. Bröllopskläder - Sy bröllops kläderna själv. Ge dig endast på att sy en bröllopsklänning om du vet att du klarar av det. En bröllopsklänning är svår att sy, du behöver vara en van sömmerska/skräddare för att få ett vacker resultat

 

21. Bröllopskläder - Välj en enkel men elegant bröllops klänning. Förhöj med vackra accessoarer

 

22. Bröllopskläder - Brudklänning: Om du har en begränsad summa att köpa bröllopsklänning för så ring alltid till den bröllopsbutik du tänkt besöka innan besöket och fråga om vilka prisnivåer de har på sin bröllopsklänningar. Gör du inte detta så är det lätt att du köper någon av de billigare klänningarna i butiken, trots att denna är dyra än du tänkt dig från början

 

23. Bröllopsmiddagen - Gör maten själv med hjälp av familjen. En buffé blir billigare än en tre rätters middag

 

24. Bröllopsmiddagen - Handla alkoholen till festen utomlands

 

25. Bröllopsmiddagen - Servera ett fint vin till maten och ett enklare senare under festen

 

26. Bröllopsmiddagen - Servera italiensk buffé. Dekorera borden med ätbar dekoration som grissini , färsk basilika och gula och röda och tomater

 

27. Bröllopsresa – Res på bröllopsresa när det är lågsäsong

 

28. Bröllopsringar - Smält ner gamla guldsmycken som och be en guldsmed göra en ring av dessa

 

29. Bröllopsringar - Välj en enkel vigselring som senare kan prydas med en eller flera stenar. Sätt i en sten på ettårsdagen eller en för varje barn ni får.

 

30. Festlokal - Gift er och fira bröllopet på hemmaplan tex i den egna trädgården.

 

31. Frisör - Gör dig vacker i håret på egen hand. Obs träna flera gånger innan er högtidsdag

 

32. Frisör - Ta hjälp av en kamrat/släkting för att göra håruppsättningen.

 

33. Transport - Be en god vän agera chaufför under den stora dagen.

 

34. Transport - Låna någon kompis/släktings veteranbil istället för att hyra en limousin.

 

35. Trycksaker - Göra inbjudningskort, festprogram själv. Om du har tillgång till en dator och en fin printer så kan du få till ett bra resultat.

 

36. Anmäla spartips- Pruta på priset. Glöm bort att det nästan alltid går att pruta på priset när du köper något. Om leverantören inte går med på att sänka priset så ställ alltid frågan om vilka ”billigare” alternativ leverantören kan erbjuda. Köper du mycket under lågsäsong så ökar möjligheten att få rabatt.

 

37. Anmäla spartips - Se helheten! Se till att alltid ha koll på total kostnaden för ert bröllop. Om du har möjlighet så använd ett kalkylark och summera hela tiden alla kostnader. Du inser då att den totala kostnaden lätt springer iväg om flera poster ökar med några tusenlappar. Ha för vana att varje gång någon post går över budget så ska detta sparas in någon annanstans i bröllopsbudgeten.

 

38. Anmäla spartips - Se upp för dolda kostnader. Det är mycket svårt att få med alla kostnader i bröllopskalkylen. Det kan tillkomma en mängd saker som du inte tänkt på, tex mat och dryck för bandet, parkeringsavgifter, städning, transporter, ersättning för porslin eller annat som gått sönder eller försvunnit, etc. Ha därför alltid en väl tilltagen reserv i budgeten för oförutsedda utgifter

 

39. Anmäla spartips- Var välinformerad om vad allt kostar innan du börjat handla. Är man inte väl påläst så är det svårt att förstå hur mycket som ska betalas för att få till ett bröllop. Gör alltid en budget innan du börjar spendera dina pengar. Det är tillexempel inte så genomtänkt att köpa en dyr bröllopsklänning innan man fått ”grepp” om vad allt annat som man vill ha till sitt bröllop kostar.

 

40. Anmäla spartips - Spendera inga pengar på saker som du tror era gäster förväntar sig. Lägg bara ut pengar på sådant som ni vill ha på ert bröllop. Tror ni att vissa gäster vill ha en cigarr efter maten så får de ta med dessa själv osv.

 

41. Anmäla spartips - Anmäla spartips: Ha alltid totalkoll på alla fakturor och på eran bröllopsbudget. Beställ aldrig något utan att först stämt av med budgeten. Se till att vara välorganiserade när det gäller ekonomin. Känner du att du inte klarar av att hålla i bröllopsbudgeten. Lägg ut arbetet på någon som du litar på.

 

42. Anmäla spartips - Undvik att bli fartblind! När man lägger ner mycket tid och energi på något så kan man lätt tappa fotfästet över vad som är lagom. Vill du tillexempel ha en bröllopstårta som är något extra. Så är det lätt att efter några veckors planering så blir tårtan inte bara något extra utan sagolik och troligen mycket dyr.

 

43. Anmäla spartips - Skriv ner hur du vill ha ditt bröllop. När du börjar din bröllopsplanering så skriv ner en vision hur du vill att ditt bröllop ska bli. Håll dig sedan till denna vision. När man lagt ner flera månaders planering och jobb på att ordna sitt bröllop så är det lätt att man ändrar sig på resans gång och förbereder ett helt annat bröllop än man tänkte sig från början. Det brukar inte bli enklare och billigare.

 

44. Anmäla spartips - Det finns inget VM i bröllop! Om det fanns ett VM i bröllop så skulle du ändå inte vinna! Det finna alltid någon som är beredd att lägga mer pengar på sitt bröllop än vad du kan. Tävla därför inte med era bekanta om att bräcka deras bröllop. Du slösar bara bort era pengar. Se istället till att ert bröllop blir som ni vill ha det.


 
ANNONS
 
Helena

Helena

3 april 2010 03:45

När vi gifte oss fick mannen min sin kostym som bröllopsgåva av sin mormor. Jag fick min håruppsättning (som jag gjorde på salong) och ett bidrag till klänningen i bröllopsgåva av mina föräldrar. Av min fd svägerska och av mina fd svärföräldrar (!) fick vi barnvakt och ett hotellrum där champagne, choklad och frukt väntade att disponera över bröllopsnatten! När man är i vår ålder (jag tror att vi är i typ samma ålder -jag är 72:a) så är det kanske inte intressant med så mycket prylar. Roligare att önska sig lite fix runt själva bröllopet kanske....=) Det är så kul att följa dina planer inför den stora dagen!
Kram Helena

http://www.retro-tokig.blogspot.com

 
Camilla

Camilla

3 april 2010 10:02

Åh vad härligt med bröllop. Är så kul att följa dina planeringar inför.
Toppenbra med spartipsen här, något som alla kan ha nytta av. Jag och min kära har börjat prata om att annordna ett litet bröllop, men vi vill inte heller ha en kostsam tillställning, utan en trevlig och tokrolig. Det finns så mycket onödiga (enligt mig) utgifter som folk lägger ner massa pengar på, ingen minns ju ändå detaljerna bara det som verkligen spelar roll, att det var trevligt och att alla får en rolig dag tillsammans med brudparet :)

Superkul att du delar med dig, ni kommer få en toppendag!

Trevlig påsk:)

http://rosahemmet.blogspot.com

 
Lycke

Lycke

3 april 2010 10:21

Piuuuh...tur att man redan är gift :) Vi gjorde det borgerligt och i smyg när jag inte var såt vän med min ömma moder för tillfället..huija! Men det kändes bra och vi slösade bara pengar på ringar och brudklänning :)))
Men visst kan man sakna lite detta med ett stort bröllop och erat blir säkert uuuunderbart :DDDDDDD. Ni verkar som gjorda för varann!
Ja, visst är dockhuset underbart och särskilt den soliga balkongen!
En vårpresent kommer att skickas dig i helgen :))))))))

Morgonkramar Lycke

http://till-vidas-ara.blogspot.com

 
Sussi

Sussi

3 april 2010 16:14

Ja, bra tips det togs upp.
Tycker ju ofta att folk lägger för mkt pengar på bröllop att det blir stelt till slut.
Tycker det ska vara enkelt, personligt och riktigt mysigt o varmt bröllop.. Tycker det är roligt att följa er här..:)
Jo, det finns loppisar i Gävle o Valbo men inte i samma prisklass som Bollnäs o Edsbyn ;) o Folk verkar vara på jakt efter samma prylar som mig så det är inte lika lätt att fynda då.

http://suzzisvardag.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Suzana - Torsdag 23 aug 17:50

Så då försöker jag väl igen då..tycker det är sjukt jobbigt att blogga från mobilen men vill ändå ge er ett litet livstecken och dela med mig lite utav mina sommaräventyr..   Jag vägrar att sluta leva bara för att jag är för "gammal" , mamma, osv...

Av Suzana - Söndag 3 juni 19:46

Jag önskar verkligen att jag fick råd att köpa mig en ny dator så att jag kunde börja blogga regelbundet igen .. Suck.. Men det är ju en gång för alla så att pengar växer inte på träd, men något som kanske inte växer men ändå numera pryder mitt kör...

Av Suzana - Onsdag 18 april 12:10


Hej alla goa bloggvänner! Jag vet att jag inte har visat mig här i blogglandia på länge, men min dator gav upp och jag har helt enkelt inte haft råd att köpa mig en ny så jag vet inte hur jag ska göra...    Blogga såhär via mobilen är inte ...

Av Suzana - Fredag 19 jan 19:52

Har gått på skattjakt här hemma på sistone för att kunna skapa lite inför Medeltidsveckan...har redan hittat en hel del...en del loppisfyndat, en del ärvt/fått från olika ställen, mm...   Har ju en hel del i mina gömmor så jag är rätt övertygad o...

Av Suzana - Fredag 19 jan 18:43

I sommar skall jag göra något som jag velat göra så länge jag kan komma ihåg...nämnligen besöka Medeltidsveckan i Visby!! Skall bli så himla skoj!! Kommer att bo hos en familj jag lärt känna genom fb och det gemensamma medeltidsintresset...skall bl...

Presentation

Omröstning

Känner att jag har noll inspiration att blogga i dagsläget, vet inte riktigt vad jag skall skriva om. Vad skulle DU vilja läsa mer om inne på min blogg?
 Pyssel/hantverk/återbruk
 Loppisfynd
 Recept
 Odling/självhushållning
 Annat

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6
7
8 9
10
11
12
13
14 15 16 17 18
19
20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Krimskramsan med Blogkeen
Följ Krimskramsan med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se