Alla inlägg under augusti 2012

Av Suzana - 15 augusti 2012 23:22

Igår hade vi ännu en husvisning så vi var dit innan och plockade och donade lite..körde ett gäng med loppis/pyssel lådor upp till södran (så idag har jag att göra när jag kommer dit..hehe..)..städade lite smått..planerade lite för hur vi skall göra senare (..för ja..jag tror inte huset blir sålt denna gång heller..kalla mig pessimist..men jag orkar inte bli besviken i ett så vi fortsätter planera för tillbaka flytt..)..mm..

Hittade även denna lilla sötnos som nu får pryda sin plats på balkongen tills vi kan skaffa äkta vara hem till huset.. ;)

 

 

 

Hmm funderar på att rita av "henne" och tillverka fler..

 

Efter att älsklingen åkt till jobbet drog jag iväg till ica med lilltrollet..sett att det fanns billig frukt så jag var sugen på att köpa hem lite och testa att göra lite annat gott med än att bara mumsa färskt..

 

 

 

..väl hemma igen så letade jag runt lite på nätet och hittade recept på nektarin och kardemumma marmelad..

Ångrar inte det koket en sekund, blev supersmarrigt..

 

   

 

Blev en liten burk till framtida gå-bort-present (om vi inte hinner sluka den innan förstås..) och innan älsklingen kom hem vid midnatt hade jag bakat scones och bjöd på marmelad macka och te..mysigt! <3

 

Har även hunnit med lite annat "pyssel"..bakat till södran (kokostosca, chokladbollar och kolakakor..), planterat om lite plant (ja ja jag vet att det är liiite sent påtänkt men men..), virkat på ett par trasprojekt, haft lite film-mys-kväll med näst yngsta sonen, mm..

 

Vad gjorde ni igår då?

 

Nu skall jag baka rulltårta, äta frukost i lugn och ro innan jag stutsar in i duschen och gör mig redo för ännu en dag på södran.. =)

 

En fin torsdag önskar jag er alla! <3

Av Suzana - 14 augusti 2012 22:12

Verkar ju vara rätt omöjligt att få vår "lilla skruttkåk" såld så tankarna går mer och mer emot att vi på något vis skall kunna flytta tillbaka dit igen..

 

Det skulle antagligen bli hyfsat kallt då vi inte skulle ha råd med mycket mer än underhållsvärme så jag drömmer om att installera en kamin i köket..

 

Det kan väl antagligen inte bli mer än drömmar då vi varken har råd med kamin eller installation men jag har i alla fall gluttat runt lite inne på blocket ikväll och "önskat" mig lite..

 

     

 

Är ingen expert på detta med kaminer men nån utav dessa kanske skulle ha funkat.. =)

 

Annat jag drömmer om att skaffa när/om vi är tillbaka i huset är..

 

 

(bildkälla google)

 

Är ett par stycken hönor för husbehov..har ju ett litet uthus som dom skulle kunna få husera i..

Lånade till och med en "skaffa höns" bok på bibblan idag.. ;)

 

Ja ja jag fantiserar vidare och gruvar mig inför vintern..

 

Nu virka på sista varvet på en trasmatta jag fått beställning på och sen natta kudden..

 

Natti natt go´vänner! <3

Av Suzana - 14 augusti 2012 16:53

Vad gör man när man är fattig som en kyrkråtta men ändå vill hitta på något skoj med barnen..jo man kan tex gå till bibblan..lånar några skojiga filmer GRATIS..poppar popcorn som man häller upp i egenpysslade popcornlådor (..utav tapetrester, tejp..)..blandar en tillbringare med saft och sen kryper man upp i soffvrån och myser tillsammans.. =)

 

 

 

Ibland behöver det inte vara så krångligt.. <3

Av Suzana - 12 augusti 2012 17:18

Nu är äntligen alla blåbär vi plockade i fredags rensade och klar..lite tidskrävande att både plocka och rensa men väl värd allt "besvär"..det mesta har hamnat i frysen till senare behov och en liter fick flytta hem till mina goa morföräldrar..men en del gott har det också blivit gjort redan nu..

 

Lite senare ikväll skall vi mumsa på denna mumsiga blåbärspaj med vaniljsås.. <3

 

 

 

Och nyss slukade jag en tallrik med blåbärsgröt till mellis..gött gött.. ;) hihi..

 

 

 

Skulle gärna ut och plocka ex antal liter till..men vi får se vad som hinns med..älsklingen jobbar kväll till veckan vilket innebär att jag inte har någon skjuts ut till skogen..suck..ett eget körkort skulle verkligen sitta fint..

 

Till helgen kanske det kan bli utav med lite tur dock..håll tummarna! ;)

Av Suzana - 12 augusti 2012 12:18

Det finns ju så himla mycket vi människor samlar på..som små ekorrar skuttar vi fram och letar efter det vi söker..

Visst finns det dom som går till överstyr så det blir sjukligt men när det är "normalt" samlande tycker jag det är skoj..själv är jag en riktig hamster som samlar på både det ena än det andra..mest i mina ögon "nyttoprylar" då men men..det ligger väl i betraktarens ögon som så mycket annat.. ;) hihi..

 

En utav mina samlingar är utav eda dessertglas..ingen jättesamling har jag men än dock en samling som jag gärna vill utöka..

 

Tycker att dom är så vackra i all sin enkelhet.. <3

 

   

(bildkälla google)

 

Dom finns ju i så galet många fina färger..de på bilderna jag hittat är ju bara ett axplock.. <3

 

Vad samlar Du på? ;)

Av Suzana - 11 augusti 2012 22:11

Blåbär är ju bara såå himla gott..inte lika kul att plocka som tex lingon men måste väl ändå säga att dom är värd besväret..och när man hittar ex antal liter utav såna här jättar är det ju extra kul..

 

 

 

Mindre skoj dock när ens bärplockare börjar läka ut lika mycket bär som man plockar och får i hinken ungefär..suck..

 

 

 

..skulle väl ha renoverat den redan förr året men det blev utav en eller annan anledning helt enkelt inte gjort..

 

 

 

..men nu så är den redo för några år till utav bärplockande!! =)

 

 

 

Köpte min bärplockare billigt på loppis för ex antal år sedan för under 20:an om jag inte missminner mig så den har hängt med några år redan..

Åter använde dom gamla spikarna (nån spik gick förstås åt pipan men jag tänker leta tag i några "nya" i min "skrotlåda" imorgon o fästa det sista..) och tyget har jag fått utav min goa vännina L.

 

Billigt och bra skall det vara! =) <3

 

 

 

Nu dax att krypa upp i soffhörnan och virka några varv på en trasmatta som jag har på beställning innan John Blund kommer och knackar på.. =)

 

Ha en fortsatt fin helg go´vänner! <3

Av Suzana - 9 augusti 2012 20:33

Då sitter jag med henna "gregga" i håret igen och hoppas på att få slippa se några gråa hår på ett tag..jag är ju lite anti att trycka in en massa kemikalier och grejs i mitt hår (eller i huvudtaget när det gäller "skönhetsvård" eller i vardagen..) så jag har kört med naturlig henna i många många år..bara att blanda pulvret med en skvätt olivolja och kokhett vatten och låta stå en stund innan man kletar in hela håret och låter det verka en halvtimme..perfekt..


Är ju nyfiken på detta med nopoo men har inte hunnit testa så mycket ännu..känner därimot igen många utav "recepten" sen jag var yngre och gjorde dom flesta "skönhetsprodukter" på egen hand..


Innan jag kladdade in hennan avverkade jag en halvtimmes rask promenad..har tänkt att försöka hinna med minst en halvtimmes promenad varje kväll..allt för att fortsätta tappa fler kilon (har ju stått still i vikt så länge nu så det krävs nog lite mer krafttag..) ,få bättre kondis och må bättre så klart.. <3

 

Avslutade promenaden vid huset där jag plockade på mig några liter krusbär som jag tänkte skall få bli kräm och kanske en paj imorgon..hmm skulle ju vara vansinnigt gott att göra saft också men det får bli nästa vecka..

 

 

 

Kylen vi har för förvaring utav saft och sylt, mm..nere i källaren här verkar ha gett upp så jag får väl till att husera den förvaringen i gratis kylskåpet jag och vänninan har på södran så länge.. =)

 

Flyttade därför in det i ateeljen igår efter en lite lätt makeover..

 

 

 

Inte såå tokigt eller hur? ;)

 

Nu dax att sköja ur hennageggan så hej så länge! <3

Av Suzana - 8 augusti 2012 21:27

Idag tog jag en pause i "södran baket" och tog en liten tripp med min goa kontaktperson A till ett loppis strax utanför byn som har öppet sista veckan nu..

Fyndade bla.ett par saker som kanske egentligen är totalt onödiga men som jag bara inte kunde lämna kvar..

 

 

 

Ett par rosa lite kitschiga stickor och en "garnkula" att ha när jag virkar..15kr..

 

Hittade även lite nyttigt till yngsta sonen..en superfin felfri höstjacka och ett par fräscha fodrade allväders byxor..52kr tillsammans..

Lika bra att köpa i tid när det är hutlöst billigt istället för att akuthandla dyrt i sista stund då man kommer på att dom verkligen behövs typ NYSS tänkte jag! ;)

 

Ännu ett litet fynd som jag gjorde för ett par dagar sedan är dessa ursöta äggkoppar..

 

 

 

..dom kostade dock mig inte ett öre då dom är några utav mina många grovsoperumsfynd..

Visst dom är lite kantstött men ack så charmig och fyller absolut sin funktion..tänk va folk slänger helt i onödan.. =S

Presentation

Omröstning

Kanske man skulle dra igång ett litet projekt här inne på bloggen..hm..tänkte lite som typ "-Veckans återbruksprojek" eller "-Veckans loppisfynd" eller så.. Vad skulle NI tycka att det skulle vara mest intressant att läsa om? Har ni något tips så kommente
 Återbruksprojekt/pyssel
 veckans loppisfynd/fynd
 Testa nytt recept
 Något ni kanske inte visste om mig..
 Spartips
 Annat

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4
5
6 7 8 9
10
11 12
13
14 15
16
17
18
19
20
21 22 23 24
25
26
27
28
29
30 31
<<< Augusti 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards