Alla inlägg under maj 2019

Av Suzana - 8 maj 2019 23:33

Bara älskar svart vita foton och för någon dag sedan så passade min söta svärdotter på att fota ett gäng foton när vi var till parken och myste med lilltrollet och goa barnbarnet..

 

Skulle gärna vilja hitta någon bra fotosida som man kan beställa förstoringar och så att jag kan få ut "riktiga" foton att rama in och pryda väggen med här hemma.. <3

 

       

 

Vilken utav fotona gillar du bäst? =)

 

 

Av Suzana - 8 maj 2019 22:48

Idag har det varit full rulle hela dagen och det känns verkligen i kroppen att jag fått en del gjort, så risken är att jag somnar ovaggat ikväll.. ;)

 

Började dagen med att invänta lilltrollets lärare innan jag och gubben tog en liten morgonpromenad (vill gärna väcka kroppen ordentligt innan jag dricker min gröna smootie..)..hamnade på bibliotekets cafe där vi tog en te/kaffe och slappade lite innan det var dags att dra sig hemåt igen..

 

Hemma igen så tog jag en pause med min smootie och virkning i min soffhörna innan det var dags att ta med lilltrollet ut i ärenden på byn innan vi skulle gå och hämta barnbarnet på förskolan..

 

Vi började med att ta en promenad till centrumcafe där jag lämnade en kasse med frotte handdukar inne på Remaken som jag rensat ut och som jag nu tänkte att vi kan sy tvättlappar till våra babypaket som vi sänder till behövande familjer i Riga med omnejd..

 

Efter cafeét så sprang vi in på Ica där vi köpte med oss lite fika till senare..

 

Nästa stopp biblioteket där jag hade en bok om kombuca som väntade på mig och lilltrollet ville kika i deras utrensade böcker om han hittade något intressant..

 

Till förskolan där vi även mötte upp svärdottern som sen slog följe med oss och barnbarnet till lekparken, där det blev mycket bus, lek, skratt och fika..

 

Jag passade även på att plocka med mig lite lönnblommor att torka till te..

 

     

 

Tror jag skall plocka mer imorgon då jag såg ett tips inne på fb hur man kunde göra "dricka" på lönnblommor, lät spännande och värt att testa åtminstone en gång.. ;)

 

När jag "lämnat" av barnbarnet och svärdottern vid deras lägenhet så "råkade" ;) jag hitta ett litet bord vid deras sopstation som bara måååste få följa med hem..kommer att få bo i min trädgård tills vidare.. <3

 

 

 

Och på vägen hem råkade jag träffa på en granne längre ner på gatan som ställt ut ett lekkök så jag frågade lite snällt om det var något dom skulle göra sig utav med och då svaret var ja och att jag var välkommen att ta det så skall vi hämta det imorgon..

Ringde svärdottern som blev jätteglad då hon har önskat sig ett exakt sådant kök till lilla barnbarnet en tid nu <3

Ännu ett renoveringsprojekt för farmor.. ;)

 

Hemma igen så pustade jag ut någon minut innan jag körde igång med projekt rensa i kyl/frys/skafferi igen (ett ständigt pågående projekt som det verkar men ändå..)..och kvällens resultat blev bla paj med grönkål, bacon och ost (gluten och laktosfri), fröknäcke (fattades pumpafrön men tog lite mer solrosfrön istället och hoppas att det blev lyckat..) och en röra att ha på gjord av grönkål fräst i vitlök, nerrört med fetaost, en klick creme fraiche, salt och peppar, chicky bits med ris och sötsur sås (barnens beställning) och tills imorgon så tinar jag upp köttfärs och färsk skinka i strimlor..

 

     

 

Tvättmaskin och diskmaskinen har fått jobba hårt, djuren har fått sitt, läxor är gjord och alla har fått sina mediciner, har till och med fått tid över till att limma sulan på en utav mina gamla favorit dojor, mm, mm.. 

 

 

Känns som en bra och produktiv dag, risken är väl att det straffar sig imorgon men det får det vara värt.. ;) <3

 

Hur har er dag varit?

 

Sköt om er! 

Puss & Kram

 

 

 

Av Suzana - 5 maj 2019 22:58

Insåg just att det var den 2 maj för tio år sedan jag startade denna blogg! =)


Wow! Vad tiden rusar!

 

<3 Så jag får väl säga STORT grattis till bloggen på 10årsdagen trots att det är några dagar sent! <3

 

 

 


Hmm får fundera på om jag skall hitta på något för att fira detta tio års jubileum.. ;)

Några förslag? <3

 

Av Suzana - 5 maj 2019 22:21

..eller ja jag hoppas att jag skall kunna blogga mer regelbundet igen, har fortfarande ingen egen dator men lånar lilltrollets dator tills han inte längre vill "dela" den med mamma.. <3


Det har ju hänt så galet mycket i mitt liv sedan jag ofrivilligt lämnade blogglandia så det skulle ju ta en evighet att berätta allt så jag "börjar" här i dags läget och kanske gör några återblickar senare..


Har påbörjat en resa i att förbättra min hälsa och förhoppningsvis driva bort en del utav den ständiga värk och trötthet som slagit rot i min kropp, så jag försöker mig på att äta sk antiinflammatorisk mat och tar långa promender varje dag.. 


Bara älskar denna gröna smootie..


 


..som består av spenat, avokado, äpple, banan, ingefära, lime och apelsinjuice..

<3 MUMS!! <3


..så den resan kommer jag med all säkerhet berätta mer om i framtiden.


Min blivande tiny house bygge går sakta sakta sakta i snigelfart framåt..men grunden är nu i alla fri efter lite sista hjälp utav min goa svärdotter och söta barnbarnet..


     


..så nu är det dags att slipa och rostskyddsbehandla underredet innan det är dags att fixa mer material så att bygget verkligen kan "ta fart".. <3


Annars så rullar vardagen på som vanligt med familjen, hemmet, kurser, möten, djuren..


     

 


..trädgård, värk och trötthet, mm, mm.. Men det får vi prata mer om i ett annat inlägg, just nu är jag bara så glad att jag kan blogga igen och jag hoppas att både gamla och nya bloggvänner skall hitta tillbaka hit igen! <3


<3 Sköt om er och kram så länge! <3


 



Presentation

Omröstning

Kanske man skulle dra igång ett litet projekt här inne på bloggen..hm..tänkte lite som typ "-Veckans återbruksprojek" eller "-Veckans loppisfynd" eller så.. Vad skulle NI tycka att det skulle vara mest intressant att läsa om? Har ni något tips så kommente
 Återbruksprojekt/pyssel
 veckans loppisfynd/fynd
 Testa nytt recept
 Något ni kanske inte visste om mig..
 Spartips
 Annat

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15 16
17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards