Alla inlägg under maj 2013

Av Suzana - 23 maj 2013 17:53

Pust!

Då var det gjort för denna gång igen då..en "massa" Go´fika bakat till Södran i helgen..bara jag har paketerat och donat så skall jag ut en sväng igen..

 

Solen har kikat fram igen och då vill jag ju bara ut i trädgården och fortsätta pyssla och dona.. ;)

 

 

 

   

 

Hej så länge! =)

Av Suzana - 22 maj 2013 19:05

Och jag har även lagt sista hand vid min "insektsholk" idag..eller ja råkar jag hitta någon mer gammal bambukäpp i mina gömmor så klämmer in några fler bitar..men jag "vägrar" köpa någon ny till detta projekt då jag verkligen vill att det skall vara ett riktigt återbruksbygge.. <3

 

   

 

Fäste takpapp ifrån lekstugan och sågade till en liten bambupinne i lagoma bitar idag..

 

Funktionsdugligt eller vad tror ni? =)

Av Suzana - 22 maj 2013 18:54

Inte allt för ofta jag tillåter mig själv fynda nu för tiden..har ju lite utav ett köpstopp på mig själv som gör att jag tänker efter både en och två och till och med tre gånger innan jag köper något numera..

 

Men trots det så kunde jag inte låta bli att "skena iväg" lite idag..

 

Kom hem med en fin blomkruka och två underbara prickiga blomfat..

 

 

 

..och en burk med fina knappar, garn till blivande disktrasor, en ram och en äggskärare i metall (dom i plast går ju alltid sönder så en sådan har jag sökt efter länge i metall..)..

 

 

 

100kr fattigare men riktigt nöjd ändå.. ;)

Av Suzana - 22 maj 2013 18:19

Jag har jobbat och slitit hårt i trädgården på sistone..och mitt hårda arbete har gett resultat..är ju långt ifrån klar men i den hastighet jag går fram nu så borde det inte dröja allt för länge innan jag fått gjort en stor del av mina trädgårdsplaner för i år..

 

Lekstugan är helt väck..eller ja nästan..har en liten del av taket kvar att ta tag i och sen skall det köras en del till grovsoporna till veckan..

 

Fick odlingslådorna på plats idag..

 

 

 

Har bottnat dom med markduk och en massa kvist så långt..

 

Planerar att fylla med jord i lådorna under närmaste dagarna och till veckan skall det hämtas sand att lägga mellan pallkragarna..bäst kanske det skulle ha varit med täckbark men det finns det inte pengar till så man får ta det man kan få tillgång till.. <3

 

När golvet på lekstugan kom bort så dök det upp en massa marksten så snart kan jag nog göra slag i saken och påbörja även ett annat trädgårdsprojekt jag har i tankarna..

 

 

 

..ligger sten överallt just nu..i högar här och där och i ena skottkärran..

 

 

 

..så material till framtida projekt finns det gott om..

 

Min lilla rivningsvirke lager har också växt på sig bra..

 

 

 

..(..även här skymtar gatustenar..)..

 

Och växthuset har nu ju helt tak och har fått några äppelgurkeplantor som hyresgäster än så länge..

 

 

 

Nu skall jag krypa upp i soffhörnan..sörpla lite varmt te..lyssna till regnet som smattrar mot fönsterbrädan och skissa lite på hur jag skall lägga upp planteringen i mina lådor.. <3

Av Suzana - 20 maj 2013 18:36

Läste någonstans att vissa sorters nyttoinsekter här i Sverige är utrotningshotade bla humlor..och att man kan hjälpa till genom att bla. se till att dom har någonstans att övervintra..

Så idag har jag bla. roat mig med att snickra och pysslat ihop en insektsholk utav div träbitar ifrån lekstugerivningen..eller ja den är inte klar än skall ju till lite fler "bo-rör"..men orkade bara inte såga till fler bamburör idag..och så planerar jag att klä taket med takpapp..

 

 

 

..inte det snyggaste jag har pysslat ihop men förhoppningsvis kommer den att fylla sin funktion.. =)

 

Och i övrigt har jag och näst äldsta sonen äntligen lyckats få ner det sista utav lekstugan..så nu är det bara att städa och förbereda marken för odlingsbäddarna..

 

 

 

..har tagit all evighet att bli klar pg av min ständiga värk och dåligt väder..men snart är vi äntligen i mål.. =)

Av Suzana - 19 maj 2013 21:03

Har kämpat på som bara den här dom senaste dagarna..

 

Växthusets tak är lagat och skulle kunna vara inflyttningsklar om det inte vore för alla envisa svartmyror som vägrar flytta därifrån (någon som har något bra tips? Fun light verkar inte funka på dom..)..

Se om jag köper hem starkare saker..vill helst inte.. =(

 

Inte mycket kvar utav lekstugan..så med lite tur är odlingen i full gång till veckan.. Skall köpa hem mer jord imorgon..granngården har ju 4 säckar för 149kr..

 

Kommer antagligen köpa något i "hönsväg" när jag ändå är där också..det går verkligen framåt med mitt blivande hönshus..och idag kom "hönsluckan" på plats. =)

 

Allt material är återbrukat..kommer så långt det går undvika att köpa nytt..till luckan har jag använt ett utav lekstugans gamla fönster som redan var utan glas, frigolit som isolering (fått utav goa P för ett bra tag sedan..) och virke ifrån lekstugan..

 

Imorgon skall jag leta i mina gömmor efter lämplig färg också.. =)

 

 

 

Inte såå snygg men kommer nog med all säkerhet fylla sin funktion..

 

 

 

Ännu en helg på södran är också avklarad..ingen toppförsäljning men trevligt ändå..

 

Blev en del pysslat..

Bla ett födelsedagskort till min kära mor som firade med min systerson W igår..(..kan avslöja att Kizz kudden verkligen blev poppis..även Saxon vinylskivan jag kompletterade med..).. <3

 

Ett par Pixiväskor blev också klar..

 

 

 

..allt annat blev bara påbörjat så dessa projekt bloggar jag om när dom är klar istället.. =)

 

Hoppas att ni alla har haft en toppenfin söndag! <3

Av Suzana - 16 maj 2013 21:22

Idag när jag var till södran och vattnade mina gurkplantor träffade jag på ett gäng "kommunfolk" där som inspekterade rummen i byggnaden..

Suck.."hotet" för att vi måste lämna södran finns alltid och nu kom klumpen i magen igen..dom skulle fundera på vad dom skall göra med fastigheten och vi som hyr där skulle få höra när och om dom kommer fram till något mer lönsammare än att hyra ut åt oss hantverkare..

 

När den dagen kommer vet jag inte vad jag skall göra..byn kryllar ju inte direkt över utav billiga bra lokaler..i värsta fall får jag väl lägga ner helt..

 

Gråten sitter i halsgropen bara jag tänker på det..snyft..

 

 

Av Suzana - 16 maj 2013 12:45

Idag har jag äntligen fått tummen ur och har planterat om en bunt kryddväxter som för länge sedan växt ur sina gamla "bon"..hoppas att dom skall trivas och växa på sig ordentligt nu bara..

 

Här har vi oregano, persilja och citronmeliss..

 

 

 

..planerar att ta fram min gamla "odlingshylla" och ställa på altan och sen fylla upp med alla mina kryddväxter, pelargoner, mm..kan bli riktigt bra tror jag..

 

Har rensat, bränt och vattnat med ättiks/salt vatten i växthuset så nu kanske jag har fått pli på de värsta ogräset där inför årets odlingssäsong..har även matat svartmyrorna där med fun light..

 

Håll tummarna för att detta skall hjälpa..vill helst inte ta till några värsting kemikalier.. =(

 

Nytt glas skall i taket sen är det bara att tuta och köra..in med paprika, gurka och tomat.. <3

 

Har även roat mig med att göra lite "vattenkannor" utav gamla saftdunkar jag samlat på mig..tänkte så man kan ha vatten stående vid varje odling utan att behöva lägga ut en mindre förmögenhet på vattenkannor..

 

 

 

Borrar bara hål i locket..

 

 

 

..återbruk när det är som bäst.. <3

Presentation

Omröstning

Kanske man skulle dra igång ett litet projekt här inne på bloggen..hm..tänkte lite som typ "-Veckans återbruksprojek" eller "-Veckans loppisfynd" eller så.. Vad skulle NI tycka att det skulle vara mest intressant att läsa om? Har ni något tips så kommente
 Återbruksprojekt/pyssel
 veckans loppisfynd/fynd
 Testa nytt recept
 Något ni kanske inte visste om mig..
 Spartips
 Annat

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22 23
24
25 26
27
28
29
30 31
<<< Maj 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards