Alla inlägg under januari 2012

Av Suzana - 19 januari 2012 18:28

Senaste dagarna har det varit fullt upp..släpat saker och prylar dagarna i ända så målarna ska komma åt att tapetsera och måla överallt..nu är lilla och stora hallen klar..likaså köket (ja förutom att det fortfarande fattas några köksluckor och lådor..), näst yngsta och näst äldsta sonens rum..idag har dom målat och spacklat i vardagsrummet som också är min, älsklingens och minstingens sovrum..imorgon skall tapeterna komma på plats där och ev kommer sista luckorna och lådorna också..sen blir det äntligen lugnt här..


Det är både skoj och jobbigt att få renoverat..mest skoj ändå tror jag dock..för fint blir det.. =)

 

På den lilla "fritid" som jag nu lyckats få till så har det blivit en hel del pyssel..bla. har jag virkat klart docksängs filten som skall bli födelsedagspresent imorgon..

 

  

 

..skall sy täcke och kudde till docksängen också när jag sitter på södran imorgon..tror nog lilltösen skall bli nöjd.. =)

 

Sen efter ett erikshjälpenbesök med goa A igår så pysslade jag ihop två ljusstakar och två godisskålar också.. ljusstaken och ljuset på första bilden skall få bli en utav vinsterna i mitt lilla lotteri..har ju tagit bort mitt julklappslotteri och oj va tomt det blev.. =P

 

   

 

Har kört igång en virkning med "matt trasor" ifrån en bunt gamla t-shirts och ett par små ordspråkstavlor är på G (..en utav dom skall också bli lotterivinst..)..kliar i pysselnerven numera och jag önskar att orken kunde hålla jämna steg.. =P hehe..

Av Suzana - 16 januari 2012 19:21

Idag fick jag ett superskoj erbjudande som jag tyvärr inte kan ställa upp på denna gång, då det inte stämmer med älsklingens arbetstider..suck..

Men då goa Anette fråga mig om jag visste någon annan som hade möjlighet och jag inte kunde komma på någon på rak arm..så tänkte jag på detta sätt se om någon annan pysseltoka i trakten kan tänka sig att ställa upp..

All info ni behöver finns i kommentaren jag kopierat och klistrat in här nere: 


Hej!
Jag tänkte höra med dig om du är intresserad av att hålla i en pysselstund för barn på biblioteket på sportlovet? Som du vet brukar vi ha någon aktivitet då och du gör så mycket roligt. Tyvärr ingen lön, men kanske en bok eller två och lite "reklam" för dina grejer... Hör gärna av dig snabbt om du vill/kan så får vi med det i evenemangsbladet. Bäst vore om du kunde en dag i Edsbyn och en dag i Alfta. Vi brukar köra mellan 13-15 ca. Du kan maila mig på anette.helgesson@ovanaker.se eller ringa 571 55 om du inte redan är på väg till bibblan vill säga :-)

 

 

(bild här med inspirerande barnpyssel..)

Av Suzana - 15 januari 2012 13:36

Äntligen börjar det hända lite här i lägenheten också..har ju inte kunnat göra så mycket "klart" pg av att vi fått vänta så länge på att få tapetserat och målat i hela lägenheten..men imorgon är det då dax..


 


Idag har vi därför "rensat" 2 rum..målaren berättade att dom tar 2 rum i taget och jobbar i fler än en lägenhet i samma trapp uppgång samtidigt..skoj att det är på gång men samtidigt lite jobbigt så det skall verkligen bli skönt när alla rum är klar och vi kan bo in oss igen.. =)

 

Annat nytt är att jag ifrån och med imorgon blir "ensamstående med FYRA barn" hemma..missförstå mig rätt nu..det knakar inte i fogarna mellan mig och älsklingen..snarare tvärtom..men imorgon far han in för sin bråckoperation och kommer sedan bli "ur spel" i några veckor så allt här hemma och i vardagen kommer vila på mina axlar ett bra tag nu..

Tur att man har så pass stora barn som kan hjälpa mig med alla möbler och allt annat som skall flyttas runt nu i takt med att målarna blir klar med sitt.. ;)

Av Suzana - 14 januari 2012 19:08

Idag och igår så har jag suttit på södran och pysslat lite..inget som är helt klart än så foton kommer senare..men därimot så har jag gjort ett par skojiga fynd inne hos dom andra go tjejerna där.. =)

 

Två böcker för en guldtia styck.

 

En fin gammal kartbok som jag skall slakta och pyssla med..jag och lilltrollet har en ev plan på vad som skall pysslas utav den.. ;)

 

  

 

Och en liten pysselbok med div roliga ideer i..

 

  

 

Hoppas att ni har en toppenfin helg! <3 

 

 

Av Suzana - 13 januari 2012 20:29

Igår eftermiddag gjorde jag något jag skulle ha gjort för länge sedan..beslutade mig för att strunta i alla måsten och krav en stund..sätta mig i soffan med en god kopp te (med en rejäl tesked honung i för att lindra min onda hals..) och bläddra i en bunt böcker jag lånat ifrån bibblan för en tid sedan och liksom inte fått tid över till att läsa..

 

Sagt och gjort..

 

  

 

Läste kanske i tre kvart innan jag kände att ögonen riktigt gick i kors och jag bara måste lägga mig ner och sluta mina blå en stund..somnade på stuts och vaknade inte förren älsklingen och lilltrollet kom hem ifrån jobb/dagis..blev inte sååå mycket läsa utav som jag planerat men jag gav kroppen vad den behövde för en gångs skull..

Det var verkligen på tiden..och som det känns så skulle det behöva hända oftare.. <3 

Av Suzana - 12 januari 2012 20:41

Råkade utav en händelse snubbla över ett nytt design märke idag och blev störtförälskad..ett Irlänskt företag som heter Avoca..säkert något som "alla utom jag" redan kände till men en nyhet för mig..

 

Såå mycket fint..

 

 

       

 

Pippi feeling så det skriker om det! =D

 

Åhh många utav deras saker som väcker mitt habegär men jag låter mig inspireras och drömmer vidare tills den dagen den där miljonvinsten dyker upp.. <3

Av Suzana - 11 januari 2012 20:08

..ibland dyker den upp på dom mest oväntande ställen.. <3

 

 

 

I middagens pastavatten tex.. =)

Av Suzana - 11 januari 2012 19:47

Idag har jag hunnit med en sväng till erikshjälpen med min goa kontaktperson A..skönt att få prata av sig lite..fika och sist men inte minst fynda..

 

Var inte i första hand ute efter något till mig själv..men en rejäl bit retro klänningstyg för 25kr fick slinka med..

 

 

 

..är ju helt enkelt galen i textiler.. ;P hehe..

 

Mitt huvudsyfte med besöket var att fynda en del "flytta hemifrån" saker till näst äldsta sonen som nu fått för sig att han skall flytta hemifrån när han fyller 18år (..i augusti..)..han är less på regler (..som tex att man inte får sitta vid internet 24 tim per dygn..så vi "tossiga" föräldrar stänger av internet vid kl.22 varje kväll..) och bråkiga småsyskon..

 

Hoppas att han skall ändra sig och stanna i sin ömma moders boning ännu några år men det är ju lika bra att förbereda sig på det "värsta".. <3

 

Tur att barnen inte har något emot secondhandsprylar..får köpa något smått då och då..sen har jag ju en del i mina egna gömmor också..

För 95kr lyckades jag i alla fall skrapa ihop en hel del åt honom..4st rejäla te/oboy muggar, 4st glas, 2 frukost tallrikar, en bunt bestick (5knivar, 5skedar och 5gafflar) och en måttsats.

Allt nu packeterat i en banankartong som han stuvat in i en utav sina garderober..

 

Uja vad dom växer upp fort dom "små" (grabben är närmare 2m lång..hehe..).. <3 <3

Presentation

Omröstning

Kanske man skulle dra igång ett litet projekt här inne på bloggen..hm..tänkte lite som typ "-Veckans återbruksprojek" eller "-Veckans loppisfynd" eller så.. Vad skulle NI tycka att det skulle vara mest intressant att läsa om? Har ni något tips så kommente
 Återbruksprojekt/pyssel
 veckans loppisfynd/fynd
 Testa nytt recept
 Något ni kanske inte visste om mig..
 Spartips
 Annat

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4 5
6
7
8
9
10
11 12 13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards