Alla inlägg under september 2010

Av Suzana - 25 september 2010 14:01

Jag bara älskar att ströva runt på biblioteket, speciellt på lördagar..då det är lugnt och skönt..minisemester för en småbarnsmamma.. =) hihi..

 

Älsklingen släpte utav mig vid bibbla och sen fick jag gå där och skrota en stund för mig själv..hittade böckerna jag sökte direkt..läste och hittade desinern på min lilla "skål" rätt snart..

 

  


Rätt svar:

Det är ett utav fyra askfat i en serie designad utav Mari Simmulson för Upsala Ekeby 1957.

 

Av Suzana - 25 september 2010 12:23

Har blivit en liten loppisrund här på förmiddagen..första anhalten blev ett litet loppis som just nu är öppet mitt i byn..

Där hittade jag lite fina tyger som bara måste få följa med hem..man kan väl inte få för mycket tyger eller..? ;)

 

   ..det prickiga skall jag sy en "gardin" till ytterdörren utav..lite insyns skydd nu till den mörkare årstiden..dom andra får ligga och mogna i tyghyllan.. =)

 

Efter det så hamnade jag en sväng inne på erikshjälpen och därifrån går jag ju sällan tomhänt..

 

Några "ryska dockor" till samlingen.."defekt" men för en guldtia så fick dom ändå följa med hem..

..ännu ett broderi till någon kommande kudde..18kr..

   

..en läcker kjol.. 

..som jag faktiskt skall sätta saxen i och förlänga ett par jeans till äldsta sonen som han nött sönder när dom var för lång..gillade färgsättningen i tyget plus att det var grövre kvalitet..25kr.. 

  ..läcker skål för en 20:a..

  ..denna lilla sötnos från Upsala Ekeby skall jag forska lite mer om..

 

   

..gissar på Stig Lindberg men är grymt osäker..skall till bibblan om en liten stund och titta i ett par böcker och se om jag blir något klokare..

 

   

..hittade detta 50-tals tyg för 15kr också..både tyget och skålen skall ut på tradera så småningom.. =) 

 


Hittade även en rosa skrivbordslampa till pysselrummet för en billig penning, men den glömde jag fota i min iver att få den på plats..hihi..

Men blir väl mer bilder nere ifrån pysselrummet vad det lider så då får ni se den då.. =) 

Av Suzana - 24 september 2010 19:29

Som jag berättade tidigare idag så var jag och minstingen till bibblan idag..och där såg jag denna underbara utställning av allkonstnären Ida Björs läckra "folkdräkter"..

 

Bara kolla på denna läckra brudklänning alá Ida Björs en morderna version utav Järvsödräkten..

 

..helt klart min favorit!! =)

 


Denna "dräkt" är lite kaxig med bla. döskallar på kjolen..

        


Ida jobbar även med att bla. rita illustationer och måla..sökte lite på google och hittade en del så är ni nyfiken..titta där.. =) 

Av Suzana - 24 september 2010 12:08

Idag har jag och lillgossen varit till bibloteket på "lill-bibblan", lite mysig stund för barn och föräldrar med sagostund, fika, lek och boklån..

Tänkte nu när gossen ändå inte går fredagar på dagis så kan det ju vara extra kul att komma iväg på någon annan "barnaktivitet"..

 

Gossen hade inte ro i kroppen att sitta still och lyssna på saga och sjunga men det blir nog bättre med lite "övning"..vi lånade i alla fall hem en bunt böcker att läsa hemma, ritade och lekte..


..efter sagostundens slut så delade snälla Anette som håller i sagostunden ut tandborste till alla barn då dagens tema var "tandis".. 


 

..tror nog att jag och gossen skall försöka ta oss till dom andra "lill-bibblan" tillfällena också..mysigt med ett litet avbrott i vardagen..

Nästa tema är godis och glass och det låter ju onekligen som något som man INTE vill missa! =) hihi..

 

Fanns en helt underbar utställning där också med underbara kreativa nyskapande "folkdräkter"..måste bara hinna dit och fota den idag så ni får se! =) <3 

 

Av Suzana - 23 september 2010 20:22

Idag har det varit full rulle..kl.8.30 började dagen med att jag och älsklingen var till elevvårdsenheten och pratade om näst minsta sonens skolbekymmer..jobbigt..men man gör ju det man kan för sina barn..

 

Väl hemma var jag nedstämd och orkade inte riktigt ta tag i någonting..men ringde några samtal..bokade läkartid till näst yngsta sonen..lämnade meddelande hos dietisten i Gävle (borde vara min tur att komma dit snart..har snart gått ett halvår sedan remissen bekräftelsen kom..)..

 

Försökte plocka lite i pysselrummet..men blev inte mycket gjort..

 

Satte mig i soffan en stund och läste några sidor i en bok som vi fick tips om på föräldramötet igår  "Ge ditt barn 100 möjligheter Istället för 2" av Kristina Henkel och Marie Tomicic.. den handlar om genusfällan och hur vi uppfostrar våra barn olika pg utav dess kön.. Den verkar riktigt läsvärd..

 

Iväg för att hämta gossen från dagis (min goa svägerska gick dit med honom i morse..) och stannade till på vägen och hämtade ett paket på ica..

Där i fanns ett par tapeter som jag ropat in på tradera..

 

   

..kanske lite "murriga" färger men jag gillar dom.. 


Hem igen..fixa med minstingens cykel som inte blivit utav på evigheter..nu är den körbar igen..

Älsklingen kom hem med släpvagn han lånat på jobbet..bara att fylla och köra till grovsoporna..skönt att få röja lite..

 

Hem igen..sugen på något gott och drar igång ett bullbak..mums! Blir en påse med till mina goa morföräldrar när jag far dit en sväng imorgon med äppelmos och för att se hur min älskade mormor mår.. <3



..ner i källaren och fixa med tvätt och sen en lång varm dusch för att mjuka upp mina spända värkande leder..

 

Upp igen..älsklingen har hämtat paket från HM och jag tar paketet upp till näst äldsta sonen..mamma har "skämt" bort honom lite och köpt lite nytt i klädväg..han har visseligen hand om sitt eget barnbidrag men ändå..man får väl vara lite dumsnäll ibland..eller? =)

 

Han leker proffs "fotomodell" och poserar på sitt eget lilla tokroliga sätt..hihi..


 

Blev 2 par jeans, dessa och ett par mörkblå..


 

..och en sweetshirt..


 

..och en mössa och halsduk..

 

  

..är han inte bara så fin min gokille? =) <3   

 

Nu skall jag gå ner och krypa upp i soffhörnan en stund innan jag hälsar John Blund välkommen och går och knyter mig..

 

Hoppas ni alla har haft en riktigt bra dag! <3

 

Av Suzana - 22 september 2010 13:45

Idag har jag haft en hyfsad dag..inte lika mycket värk och tröttheten är inte lika "pressande" som den varit dom senaste dagarna..igår sov jag sammanlagt ca. 4,5timmar på dagen och det hör ju inte till vanligheterna att man kan unna sig den lyxen..sen somnade jag som en stock på kvällen ändå..

 

Men idag har jag som sagt varit lite piggare.. =)

Började dagen med det vanliga fixa iväg barn till skolan och minstingen till dagis..på vägen hem från dagis tog jag en liten extra sväng och fick därför en lite längre morgonpromenad (solen har faktiskt visat sig här idag så det var skönt att vara ute trots att det var lite ruggigt i skuggan..)..

 

Väl hemma tog jag en liten datastund och fick iväg en beställning till directtrade som jag planerat att få iväg, på tiden alltså..

 

  

..finns massor utav skoj i den katalogen.. =)

 

Efter det var jag och hämtade in posten och se där..ett paket med en tapet jag ropade in på tradera för en tid sedan..

 

    

..så himla kul med något annat än räkningar och reklam.. =)

 

Efter det fick jag en liten energikick så jag stövlade ut i trädgården och plockade in en stor hink med äpplen..och kokade 4liter med smarrig äppelmos (blir ugnspannkaka med nykokt mos ikväll..mums!! )..

 

..härligt med lite gott att plocka fram ur frysen i vinter..

     

..och så gjorde jag ordning en "liten" lagom burk med mos som kommer "passa" bra i mina goa morföräldrars lilla kylskåp..


Mormor opererades igår och som det lät på min kära mor så hade det gått bra och att hon kommer hem inom dom närmaste dagarna..

Skall dit och krama om henne och prata lite så fort hon orkar med lite besök! <3 <3 


Klockan är strax 14.00 och älsklingen och minstingen kommer hem om en liten stund..sen rullar det igång..till apoteket, köra gossen till barnvakt, till Bollnäs och träffa läkaren med älsklingens äldsta son, hem fixa i oss mat och ta hit barnvakt igen innan vi skall på första föräldramöte för minstingen..sen får vi se vad orken räcker till när vi väl kommer hem..hmm..jag kanske skulle ha spart den lilla extra ork jag har haft idag..men men lätt att vara efterklok.. =) hihi.. 

 

Av Suzana - 21 september 2010 19:38

En del dagar när man är mer död än levande så känns såna enkla projekt som att kombinera kvällsmaten lika lätt som att bestiga världens högsta berg..åka till affären, nej va jobbigt..men men det är bara att bita ihop och ta det man har hemma..

 

Idag började jag med en bit kassler.. I kylskåpet hittade jag en påbörjad burk creamfraich, en 5dl grädde och en påbörjad 2,5dl och sist men inte minst en halv ask bredbar dessertost (vitlök och örter).. I frysen fanns riven ost.

 

Släng ner allt i en kastrull och koka ihop..koka pasta till och du har fått världens godaste pastasås.. =) Mums!!

 

Det enklaste är oftast godast! <3

  

Av Suzana - 21 september 2010 19:22

Åhh måste snart beställa lite roligt ifrån panduro också..himmel va mycket roliga nyheter dom fått hem..sitter och dreglar här framför skärmen.. =) hihi..

 

Dessa hamnar bla på min önskelista:

 

              

 

Vill pyssla nu!! <3

Kliar i fingrarna bara jag tittar på dessa bilder, men får lugna mig med att fixa hem mer pysselmaterial nu innan jag fått ordning i mitt pysselrum..

Har hunnit plocka åtminstone lite där nere ikväll..kanske blir en stund till bara minstingen slocknat..då maken ändå sitter och tittar på hockey.. =) 

 

Presentation

Omröstning

Kanske man skulle dra igång ett litet projekt här inne på bloggen..hm..tänkte lite som typ "-Veckans återbruksprojek" eller "-Veckans loppisfynd" eller så.. Vad skulle NI tycka att det skulle vara mest intressant att läsa om? Har ni något tips så kommente
 Återbruksprojekt/pyssel
 veckans loppisfynd/fynd
 Testa nytt recept
 Något ni kanske inte visste om mig..
 Spartips
 Annat

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards