Alla inlägg under augusti 2009

Av Suzana - 26 augusti 2009 14:11

Idag har vi en riktig regndag och min kropp värker.. Tur att inte "lite" väta ute hindrar gossen från att ha det skoj och busa runt, rejäla gallonisar och stövlar är allt som behövs.. =) hihi..


Av Suzana - 26 augusti 2009 14:02

Titta vad jag hittade i postlådan idag! =)

Jag sände ju tidigare ett gäng brickor till snälla goa Maria "Jag blommar" för en tid sedan och titta vilka fina saker jag fick tillbaka!

En superfin stjärna i återbruksteknik och två underbart färgglada vykort! Stjärnan får bo en stund ute på altanen innan det är dax för att flytta in över vintern, är det inte för fin så säg?

Och vykorten funderar jag på att rama in.. =)



Än en gång ett stort TACK till Maria för dessa fina saker!

Det är bara så himla kul att göra "swap".. =)



Av Suzana - 25 augusti 2009 18:19

Idag har jag dragit ut en visdoms tand och jag lovar att det känns som om en ångvält har kört över mig..skall tillägga att jag har "blodiga veckan" med tillhörande gnolande värk och illamående, min vanliga fibrovärk och ständiga trötthet, mm, också..

Blir inte mycket mer skrivet idag..ingen energi.. =(

Av Suzana - 24 augusti 2009 18:54

Hmm vad har då hänt idag..inte mycket.. =/

Började dagen med att "jaga" iväg alla busungar till skolan (alla skall väckas olika tider..) och att ta hand om morgonbestyren med minstingen..



 Sen ville minstingen ut och leka så han fick "plockfrukost" (innebär att han tar två tuggor utav allt jag försöker få i honom typ..suck..).. sen när han väl var ute så började jag putsa på ännu ett målningsprojekt jag påbörjat till butiken idag..sen blev det att måla något penseldrag då och då medans jag höll koll på minibusen där ute och plockade här hemma..


Nattade sen lillen till en middagslur och åt lite medans jag fortsatte att plocka och dona med allt som hör ett hushåll till..


Gjorde mig iordning lagom till att gossen slog upp sina ljusblå, då var det dax att göra honom i ordning för att gå till svägerskan.. Jag skulle till tandläkaren och dra ut en tand..mindre kul..och behövde därför barnvakt en stund innan älsklingen slutade jobba..

Men väl där så hade det blivit någon miss i systemet och det fanns inte alls tid för en urdragning så dom tittade bara på tanden och gav mig en ny tid till imorgon..dubbelsuck..ännu ett dygn att gå och gruva sig.. Det är en visdomstand som skall dras och dom sitter ju inte allt för kul till och brukar ställa till en del bekymmer när dom skall ut.. =(

Blir lite köringt, jag drar ut tanden vid kl.12.45 och kl.13.30 skall min näst minsta son till tandläkaren och vill ha mig med oxå..pust..


Ringde älsklingen som nu hämtat upp lillgossen och vi satte oss i bilen för att ta en sväng till Bollnäs och hämta upp älsklingens äldsta son och min äldsta son som nu båda går i skola där nere, ja inte på samma skola då utan D på särskolan och K på folkhögskolan..


Jag hann in en snabbis på röda korset där och fyndade en fin tygbit och 2 söta dukar..allt 20kr.. =)


Sen när vi hämtat upp båda pojkarna tog vi en sväng till rusta och jag köpte antecknings block, pennor och sudd åt min äldstas studier + lite annat han behövde till lyan.. Duschcream till älsklingen, mm..

Älsklingen var samtidigt in till elgiganten och köpte en ny mus till min data och fixade lite andra ärenden han hade dit.. =)


Sen bar det utav hemåt..vi släppte utav K i Alfta för att han skulle träffa söta Matilda..

Väl hemma bar vi bara in kassarna och sen drog jag igång gräsklipparn medans hjärtat mitt slängde ihop lite snabbmat (köttbullar och pulvermos..) och fick nu det mesta klippt..älsklingen fick ta den sista snutten då min kropp strejkade högljutt..jag och minstingen satte istället igång att rensa lite i grusgången så nu är lite gjort där också..när minstingen tröttnade så gick jag in och plockade ihop disken efter middagen..


Och nu sitter jag här och är vansinnigt trött och kroppen värker.. Blir nog att ta lite värktabletter och sätta sig i tv-soffan en stund nu..ajj ajj och gäsp! =) hihi..



Av Suzana - 23 augusti 2009 19:46

Igår hade jag så fullt upp så det blev inget bloggande alls.. Hann i alla fall med en tripp till erikshjälpen och fyndade lite som skall "förvandlas" till div saker som skall säljas i butiken..kommer foton i före-efter kategorin sen.. =) hihi..



Kring kl.18 när vi kom till "bachofesten" så möttes vi upp utav systeryster med make (båda våra älsklingar jobbar på samma fabrik..), ja plus en massa annat folk såklart både mer och mindre kända.. =)

Blev bål med snittar och en massa mingel..

Sen kl. 19 gick vi in och satte oss..vi hälsades välkommen och fick menyn presenterad.. Kulpotatis i rucola sås (stavas det så?), marinerad nötstek med soltorkade tomater,  kyckling i permesan sås med chili och mangochutney, gravad lax i limesås, colslewsallad (stavnings hjälp någon?) med chili och curry, sallad med granatäppelfrön, morot och valnötsbröd..

Efterrätt cheesecake med exotiska frukter.. Mmmmmums!!



Mätt och belåten så fick vi uppleva "standup" live med småstadsliv, skitkul!! Höll på att skratta ihjäl oss.. Måste bara se filmerna, man är ju näst intill idiotförklarad häromkring bara för att man inte sett dom ännu..men men vi får väl råda bot på det så småningom.. =) hihi..


Älsklingen och jag bestämde oss för att göra kväll tidigt och åkte hem redan kl.22 precis innan det var dax för dans..blev så mycket fylla vid vårt bord och det kändes ju mindre kul när vi var nyktra..så vi åkte hem och mös i soffan istället och tog det lugnt.. =) Myyyys!


Idag har det absolut inte blivit mycket gjort då min rygg har mördat mig..har mest tagit det lugnt..

Har dock varit till pizzerian med näst yngsta sonen då goungen ville bjuda ut mig på pizza.. =)

Jag fick honom att gå med på en kompromiss i alla fall..om han bjöd mig så ville jag bjuda honom (..jag menar hur mycket pengar har man som 10åring? Visst är han go som vill lägga dom på mamma, men jag vill ju inte att han skall bli pank så jag bjöd honom + att han fick en extra 15kr då jag lånade en 5kr utav honom..hehe..)..


Nej nu skall jag forsätta och ta det lugnt och invänta kvällens spökprogram.. =)



Av Suzana - 21 augusti 2009 22:07

Vi kom iväg till svägerskan efter mycket om och men och plockade ett par hinkar plommon..så nu har jag gjort plommon i madeira..

Mmmm mums med en klick vispgrädde eller glass! =)



Skall fortsätta imorgon och koka plommon marmelad med kaneldoft, har inte testat det tidigare men låter ju grymt gott! =)



Nån som har förslag på annat gott man kan göra med plommon? Svägerskan har MASSOR utav plommon som är mogen nu och snart mognar ännu ett överfullt plommonträd hos henne så jag kommer att hinna få plocka ännu mer..sen är det dax för äpplen snart också.. =) hihi..


Skall i alla fall göra ännu mer plommon i madeira och skänka till djurskyddets höstmarknad i september, kan ju funka att sälja utav höstens skatter där..blir att jag bakar en del också.. =)


Jag är trött och mör i kroppen och verkar ha förkylning på G..men vägrar bli sjuk!!

Skall iväg och äta "med älsklingens jobb" imorgon, det är inte ofta man får ta med sin respektive dit på dessa tillställningar så det är bara att passa på..blir tre rätters middag, underhållning, mm.. =)


Natti natt!



Av Suzana - 21 augusti 2009 14:34

Klockan har just passerat halv 3 och jag har sökt skydd här vid datan från det envisa regnet där ute som störde mitt i mitt trädgårds stök..har äntligen fått stockrosen jag fick utav mina svärföräldrar i jorden, planterade den vid växthuset och la upp en del stenar runt om..blev helt ok.. =)

Sen försökte vi oss på att klippa lite gräs, men då började det regna igen..svårt som sjutton att klippa hela gräsmattan på samma dag..blir en bit i taget hela tiden så vi har massor utav olika gräslängder i vår trädgård nu.. suck..ser lagom roligt ut.. =/



Hade tänkt åka till svägerskan och plocka plommon också, men mindre kul i regn..skall göra inlagda plommon så jag har varit på systembolaget och köpt hem madeira.. Hoppas det torkar på lite snart igen så man kan ta en tripp dit och plocka.. Har en massa att plocka in i trädgården också.. Blir mycket saftkok i närmaste framtiden.. =)

Gott gott!



Sen har jag kommit en bit på mitt "settekasse", bara lackning kvar..sen får vi se om någon vill köpa den i butiken sen.. =) hihi..



Av Suzana - 20 augusti 2009 21:59

Idag har det varit en riktigt "fullt upp" dag..började kl.07.15 med att väcka upp skolbarn iför första skoldagen efter det sköna sommarlovet, mindre populärt men dom släpade sig i alla fall upp och ner till frukost.. Kl.07.55 så är alla påklädd, har allt packat som skall med, mm..och beger sig iväg.. Vi har inte mer än 400-500 meter fågelvägen till skolan härifrån.. =)


Vilade en stund, duschade och sen var det dax för att åka ner till Bollnäs och introducera älsklingens äldsta son till hans nya skola.. Kl.13 skulle vi vara där och som tur var åkte vi hemifrån i god tid..snacka om att dom hade varit grymt dålig på att skylta vart dom skulle hålla till.. Tog oss närmare en halvtimme att hitta dit och då fick vi yra runt ett tag och fråga om hjälp innan vi äntligen kom rätt..men men.. =)


Strax efter kl.14 åkte jag och älsklingen ner på stan för att möta upp min svägerska som passade minstingen åt oss.. Blev en snabb "fika" på cafe krokanen innan vi drog iväg till karlsson och dollar och köpte lite smått och gott..premiär för svägerskan på karlsson så hon tyckte det var lite extra kul att åka dit.. =)

Därifrån åkte vi till rusta där jag blev lämnad och resten utav gänget fortsatte till lidh och sen hem..


Hittade ett par fina tapetprover (till mina settekasse kanske..) på rusta + lite annat innan min kära syster yster hämtade upp mig för avfärd till djurskyddet där vi jobbat ikväll med alla goa kissekatter.. Vi hade världens goaste lilla hjälpreda med oss ikväll..Wilma..hon har gjort det hon kan för att göra katterna lite mer hundvan trots att dom mest reste ragg och fräste åt henne var hon lugn som en filbunke..

Mosters govovve! =) <3

Katten Monica lekte vid vattenkranen, tog en sväng in i kylskåpet och svalkade sig, smet in på kontoret..buskatta där..

Helt underbar! =) hihi..


Och titta vad som landade i vår postlåda idag, nyaste panduro katalogen..ännu mera dreggel lektyr för lilla mig.. =) hihi..


Nu hemma och helt manglad, men imorgon blir det nya friska tag!


Presentation

Omröstning

Kanske man skulle dra igång ett litet projekt här inne på bloggen..hm..tänkte lite som typ "-Veckans återbruksprojek" eller "-Veckans loppisfynd" eller så.. Vad skulle NI tycka att det skulle vara mest intressant att läsa om? Har ni något tips så kommente
 Återbruksprojekt/pyssel
 veckans loppisfynd/fynd
 Testa nytt recept
 Något ni kanske inte visste om mig..
 Spartips
 Annat

Fråga mig

38 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5 6 7
8
9
10 11 12 13 14 15 16
17
18 19 20 21
22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards